Nail art

Nagels lakken en Nail Art

Waar je vroeger heel wat in huis moest hebben om een paar mooie nagels tevoorschijn te toveren, kun je tegenwoordig van alles vinden om je nagels een leuke look te geven. Nail Art is dan ook erg populair en dat is niet zo gek natuurlijk. Met allerlei vormen en structuren kun je van je nagels een waar kunstwerk maken.

Op het gebied van Nail Art is er heel wat mogelijk: nagellak, color en glitteracryl, gel, zilver of goudblad, motiefjes, glitters, strass, figuurtjes etc. In principe betekent Nail Art het versieren van je nagels door middel van verschillende kleuren

nagellak, waarbij je kunt kiezen voor een rustige of een opzichtige look, eventueel uit te breiden met het aanbrengen van strass-steentjes of een piercing.

Nail Art aanbrengen

Hoe vaker je nagels gaat lakken, hoe beter het zal gaan. Het is vooral dan ook een kwestie van oefenen. Begin daarom altijd in het midden en het liefst een paar millimeteren van je nagelriem af. Strijk dan in één beweging naar boven, daarna doe je dit ook aan beide zijden van het midden. Zo is het niet nodig om helemaal tegen de zijkanten van je nagel te lakken.

Wanneer je daar een paar millimeter vrij laat lijken je nagels optisch langer. Breng na de kleur altijd een top coat aan. Voor een extra knaleffect kan je ook nog een glitter nagellak aanbrengen in dezelfde kleur als de basistint. Je kan dit op heel je nagel doen, maar het geeft ook een leuk effect om dit enkel op de bovenkant aan te brengen.

 

Verschillende soorten nail art

Op de markt kun je verschillende soorten nail art vinden en dat is natuurlijk erg leuk. Hieronder vindt je alle verschillende soorten nail art die je kunt kopen en hoe je het moet aanbrengen.

Crackle nagellak

Crackle nagellak kun je niet direct aanbrengen, maar je zult eerst gewone nagellak aan moeten brengen en dit goed laten drogen. Daarna kun je de Crackle nagellak langzaam en dun aanbrengen. Na het aanbrengen zul je de eerste barstjes in de nagellak zien verschijnen, zodat de kleur onder de Crackle nagellak weer zichtbaar zal worden. Als laatste breng je na de Crackle nagellak nog een speciale top coat aan. Dit doe je omdat de nagellak hierdoor langer mooi blijft.

 

Magnetische nagellak

Wanneer je magnetische nagellak gaat gebruiken, is het verstandig om de nagellak goed te schudden voor gebruik. De magnetische nagellak kun je het beste nagel voor nagel aanbrengen. Wanneer je een nagel gelakt hebt, houd je de magneet zo dicht mogelijk boven de nagellak. Uiteraard moet je dan niet de nagellak aanraken. De magneetdeeltjes die in de magnetische nagellak zullen dan reageren en hierdoor zal dan een patroon ontstaan op je nagels.

 

Nail art

Het lijkt makkelijk, maar het vergt veel oefening!

Kunstnagels

Wat veel mensen niet weten is dat er ontzettend veel kunstnagels te koop zijn met allerlei afbeeldingen en patronen. Deze kunstnagels bevatten allemaal een plakrank en andere sets bevatten speciale tubes lijm om de nagels op te plakken. Wanneer de nagels een plakrand bevatten is het handig om een tube lijm erbij te kopen. De plakrand is vrijwel nooit sterk genoeg en dan vallen de nagels er steeds af. Leg voordat je begint met plakken de kunstnagels in de juiste volgorde. Het is het handigste om met de pink te beginnen. Strijk een beetje lijm op de pink en druk de kunstnagel zachtjes aan. Houd enkele seconden vast. Herhaal dit totdat je alle nagels hebt gehad.

Nagelstickers

Dan zijn er ook nog nagelstickers. Deze nagelstickers zijn met de mooiste patronen en afbeeldingen te koop. Zo hoef je niet meer te lakken, maar alleen maar te plakken. Je kiest van het stickervel de juiste maat nagel en dan plak je deze zo netjes mogelijk op de nagel. De sticker die je overhoudt op de nagel moet je voorzichtig omvouwen en dit kun je er later afvijlen. Dit moet je natuurlijk voor alle nagels doen.Er zijn ook stickers te koop met enkel een patroontje. Deze plak je over de nagellak die jij er het mooist bij vindt passen. Daarna lak je de nagel af met een transparante lak.

 

Stempelen

En dan is er ook nog een wat lastigere techniek wat stempelen genoemd wordt. Hiermee wordt een afbeelding op de basis nagellak gestempeld. Hiervoor zul je wel uiteraard een setje nodig hebben wat in de winkel te koop is.Het setje bestaat uit een stempelafbeelding, een schrapertje en een stempelkussen.

Nail art

Een herstboom ? Leuk!

Je brengt de nagellak op de stempelafbeelding aan. Het teveel haal je weg met het schrapertje en daarna druk je de afbeelding eerst op het stempelkussen en dan met het stempelkussen op je nagel. Na afloop maak je alles schoon met nagellakremover.

 

Tips om Nail Art goed aan te brengen

Het aanbrengen van Nail Art kan wat lastiger zijn en het is vaak ook bedoeld voor de iets gevorderde nagellakker. Er is echter wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je gaat nagel lakken.

Zo werkt Nail Art altijd beter wanneer er een een body-coat op de nagels aangebracht is. Het zijn deze extra lagen die ervoor zorgen dat jouw creatie beschermt wordt en niet uit wordt gesmeerd. Verder zorgt het natuurlijk ook nog eens voor een mooie glans. Al met al is het dus belangrijk dat de basis van je nagels goed in orde is.

Nagellak kan snel afbladeren wanneer je het niet goed aanbrengt. Daarnaast is de kwaliteit van de nagellak natuurlijk ook bepalend. Wanneer de nagellak wat ouder is, zal de nagellak vaak uitgedroogd zijn en dit bevordert natuurlijk niet de kwaliteit van de nagellak.

Vaak wordt er dan ook gezegd dat sommige merken nagellak beter zijn dan de andere, maar dit is niet altijd waar. Je behoudt de kwaliteit zelf wanneer je goed met je nagellak omgaat. De kwaliteit tussen verschillende merken lopen vaak niet ver uiteen. Ga daarom dus altijd goed om met je nagellak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nagels lakken was nog nooit zo gemakkelijk!!